Vuurwerk

Tips tegen een nieuwjaarskater

Begon het nieuwe jaar vanmorgen niet zo happy als je had gehoopt? Tja, zo’n magnumfles Champagne staat niet alleen garant voor een hoop plezier, maar ook voor een nieuwjaarskater. Wij geven je tips over hoe je snel van je kater afkomt.

Kom je bed uit

Blijf vooral niet in je bed liggen wanneer je een kater hebt. Hoe verleidelijk ook! Begin de dag zoals je dat normaal ook zou doen; pak een douche, kleed je aan en neem een stevig ontbijt. Even frisse lucht inademen in de tuin helpt ook!

Maak een wandeling over het strand

Buitenlucht doet het altijd goed. En al helemaal wanneer je hoofd wat wollig aanvoelt. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar het bos of het strand. Een paar keer goed inademen en je zult zien: je verschijnt fris en fruitig op de nieuwjaarsborrel van je schoonfamilie.

Ga sporten

Sporten?! Dat is misschien wel het laatste waar je zin in hebt, maar wél een goede methode om snel van je kater af te komen. Zorg eerst voor een vezel- en eiwitrijk ontbijt (lees: volkoren brood met een gebakken ei) en ga daarna een rustig rondje rennen of fietsen.

Water tegen een nieuwjaarskater

De Wijnpaal is niet alleen geschikt voor wijn, maar ook voor flessen water. En dat komt goed uit, want veel water drinken helpt bij het herstel van je lichaam. Begin het nieuwe jaar daarom in elk geval met drie glazen water zodat het vochtgehalte van je lichaam weer in balans wordt gebracht.

Krachtvoer

Fruit, vezels en eiwitten zijn het medicijn tegen een kater. In eerste instantie draait je maag misschien om bij het zien van de ontbijttafel, maar na wat frisse lucht en een paar glazen water is je lichaam klaar voor een stevig ontbijt. Jus d’orange, eieren, volkoren brood én koffie schijnen te helpen om van je nieuwjaarskater af te komen.

Een fris nieuwjaar

Hoe dan ook, onthoud dat een kater van korte duur is. Het moment van wakker worden is het zwaarst, daarna kan het alleen nog maar beter gaan. Voor je het weet begin je vol frisse moed aan het nieuwe jaar!

Wij wensen je een heel gelukkig, gezond en gezellig 2020!

Meer blogs