Wat je moet weten over rode wijn, de feiten op een rijtje

Is rode wijn goed voor ons? En zo ja, is rode wijn dan beter voor ons dan wite wijn?

1. Wijntjes en verband met gewicht
Vooral vrouwen die wijn drinken zouden minder kans maken om aan te komen dan vrouwen die helemaal nooit een wijntje drinken. Dat is in ieder geval de conclusie van een onderzoek onder 19.000 vrouwen aan de Harvard University. Klinkt leuk nietwaar?

2. Wijn drinken goed voor het hart
Vele studies tonen aan dat een matige consumptie van rode wijn gezond is en onder meer het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Dit doordat het de bloeddoorstroming bevordert. Deze positieve werking is vooral te danken zijn aan een bepaalde stof: resveratrol. Een stof die aanwezig is in druivenschillen waar rode wijn van is gemaakt. Dit wisten wij natuurlijk al, daarom drinken we regelmatig een wijntje 😉

3. Proosten op gezondheid
Dit schijnt begonnen te zijn in het oude Griekenland. Het idee was vroeger al dat wanneer de gastheer de eerste proost en slok nam, zijn gasten wisten dat de wijn niet vergiftigd was.

4. Rode versus witte wijn
Rode wijn zou gezonder zijn dan witte wijn. Dit is te danken aan de eerder genoemde stof resveratrol die aanwezig is in druivenschillen. Witte wijn wordt gemaakt uit het vruchtvlees van de druif en zou deze heilzame stof dus missen.. hmm

5. Opbergen van je wijnen
Zoek jij nog een unieke maar functionele manier om jouw wijnen op te bergen? Kijk dan eens naar onze Wijnpaal. Een uniek en op maat gemaakt wijnrek, Nederlands ontwerp en lokaal geproduceerd van FSC duurzaam gekeurde materialen.

Meer over de Wijnpaal

Meer blogs