Wijnpaal wijnrek zijkant wit keukentafel

En zo ontstond het idee van de Wijnpaal..

Op een doodnormale, maar gezellige zaterdagavond zaten we met een stel vrienden lekker te dineren bij ons thuis in de Jordaan. Tijdens het inschenken van een glas wijn keken we naar ons wijnrek, dat in de hoek van de kamer stond. Met zijn vieren waren we het er roerend over eens: dit was een lullig en vooral stoffig wijnrekje, dat moest toch beter kunnen?

We schonken een nieuw glas wijn in en pakten er een schetspapiertje bij. De meeste wijnrekken lijken op elkaar en waren niet onze stijl. Waarom is er nog niet een mooi designmeubel, dat als eyecatcher dient én tegelijkertijd functioneel is? Iets dat meer is dan alleen een wijnrek, een mooi meubelstuk. En hoe cool zou het zijn om dan de hoogte in te gaan? Van vloer tot plafond. Een maatwerk product moest het worden. Wel bewerkelijk, want ieder huis en iedere plafondhoogte is natuurlijk net weer anders. Maar door maatwerk te leveren, krijg je wel het beste resultaat en de mooiste afwerking. Zo bedachten we een simpele methode om de Wijnpaal blind te monteren. Simpel, maar gaaf.

Een paar weken na deze bewuste zaterdagavond besloten we de daad bij het woord te voegen. Omdat het idee dat wij hadden en het afwerkingsniveau dat wij wilden nastreven erg hoog is – wij hadden immers zelf nog geen freesmachine en spuitkabine – zijn we naar een meubelmaker gestapt om het idee uit te leggen en een prototype te laten maken.

Niet veel later hadden we de eerste Wijnpaal in ons handen. Bijzonder om iets wat eerst slechts een idee was echt in je handen te houden. Na nog wat schaven aan de afwerking, het ontwerp en het gebruik- en installatiegemak zijn we uiteindelijk tot de Wijnpaal gekomen.

Wij (Ruby & Mike) zijn heel blij en trots op het product zoals we dat maken en hopen nog vele van jullie blij te mogen maken met zo’n gave Wijnpaal.

Als je een idee wilt krijgen hoe de Wijnpaal wordt gemaakt dan kun je een kijkje nemen op onze hoe-het-werkt pagina.

Zien hoe de Wijnpaal wordt gemaakt? Klik hier

Meer blogs