Welke wijn bij welk gerecht?

Na een heerlijke zomer moeten we er nu echt aan geloven: het najaar is begonnen. De avonden worden langer, de rode wijn hangt weer in de Wijnpaal en de tijd van gezellige etentjes bij kaarslicht is weer aangebroken. Vind je het ook leuk om uren in de keuken te staan om je vrienden te verrassen met een uitgebreid diner? Maak je avond dan echt compleet door er ook de juiste wijnen bij te schenken. Welke wijn bij welk gerecht past? Wij helpen je een handje.

Wijn & Spijs

Rood bij rood. Staat er rood vlees op het menu? Daar doet een wat zwaardere rode wijn als Merlot of Cabernet Sauvignon het goed bij. Wit vlees, zoals kip of kalkoen, past juist weer goed bij een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir. Sluit je het diner af met een kaasplankje? Daar is het goed opletten, want zachte kaas vereist weer een andere wijn dan harde kaas. Pak een lekkere Prosecco of Cava, beiden mousserende wijnen, bij bijvoorbeeld een stukje brie. Voor harde kazen is een zoete witte wijn als een Riesling of Moscato lekker, maar ook een donkere Syrah of Malbec. Heb je aan het eind van de maaltijd nog zin in een toetje? Bij zoetigheden hoort een zoete witte wijn of dessertwijn zoals sherry of port. Bang dat dessertwijn alleen maar mierzoet kan zijn? Vandaag de dag zijn er heerlijke dessertwijnen op de markt die jouw dessert echt naar een hoger level kunnen tillen.

Opbergen van je wijn

Wijnpaal is een merk met liefde voor vriendschap, gezelligheid, wijn en mooie spullen. Wij vinden dat jouw wijnvoorraad het verdient om in een te gek wijnrek of wijnmeubel te wachten tot de fles open mag. Wij verkopen twee soorten wijnmeubels. De compact serie, met een uniek en toegankelijk design en de custom serie, prachtige en maatwerk Wijnpalen.

 

Cheers!

Ruby & Mike

Meer blogs